10-06-2022

Een Warm Welkom!

‘Oriëntatie’ - het 1e evenement dat het Expat Center Zeeland in samenwerking met de internationale club van Dow Benelux gehouden heeft - vond plaats in Terneuzen, in het gebouw van de personeelsvereniging van Dow. Het evenement was bedoeld voor internationale werknemers (en hun familie), die werkzaam bij bedrijven in onze regio en Zeeland.

Het evenement was groots opgezet met 41 stands bestaande uit aangesloten partners, educatie-organisaties, City Marketing en toeristenorganisaties, Zeeuwse gemeenten en een groep enthousiaste ondernemers die een enorme passie hebben voor eten en drinken, beleving en genieten.

We zijn trots op de ontvangen complimenten. Een greep uit de reacties: “Zag er heel goed en professioneel uit”; “Complimenten voor organisatie - goede sfeer”; “Complimenten voor de organisatie, dat doen jullie erg goed! Deze dag laat zien dat Zeeuws Vlaanderen en Zeeland met de internationals mee (willen) denken om een geslaagd verblijf en/of leven op te bouwen in onze regio. Ook was duidelijk wat de regio zoal te bieden heeft. Kortom, een warm welkom!”

Wat we vooral op prijs stellen is de terugkoppeling van de standhouders én van de internationals zelf. Vooral de pleinen ‘Educatie’ en ‘Huizenmarkt’ trokken veel belangstellenden en laten zien dat de informatie en mogelijkheden een top rating hebben ontvangen. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om de visie van de gemeente (burgemeester van Terneuzen, Erik van Merrienboer), onderwijs (Bert Schollema, relatie manager HZ Applied Sciences) en bedrijfsleven (Solange Solsona, senior site leader DOW) op deze ontwikkeling te horen.
Erik van Oosten(region manager,VNO/NCW) heeft dit onderdeel uitstekend gemodereerd. De foodmarket buiten op het terras en in de tuin is unaniem als ‘top’ ervaren. Een goede afsluiting om te netwerken en nog verder na te praten.

Benieuwd hoe het was of nog even terugblikken: klik hier op de evenement video:
https://www.youtube.com/watch?v=WTXAXz6f3wM

Meer lezen over de deelnemende bedrijven en organisaties:
klik hier

Onze dank gaat uit naar : vrijwilligers Dow PV gebouw & the international club.
Standhouders: ABAB, AM Zeeland, Buddy Table Expat Center Zeeland, InHulst, Dress for Success, Elevantio, Fotoclub Dow, Expat International Library, GrensInfoPunt Scheldemond, HR Expat Services, HZ Applied Sciences, Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen, Manpower, Lesgeven in Zeeland, OnbegrensdZeeuwsVlaanderen, Goese Lyceum, Gemeente Middelburg, Gemeente Goes, Roeivereniging Zeeuws-Vlaanderen, Rootzz, Rotsvast, Schipper Accountants, Scalda, Stichting Gastvrij Zeeuws-Vlaanderen, Taalkracht, Taalschool Zeeland, Toonbeeld, Tourist Info Terneuzen & City Marketing, Van Bruggen Adviesgroep, VO Zeeuws-Vlaanderen, Witte Boussen.
Foodmarket: Culi-J, Magnus Wijnen, Pallet van Smaken, Z-Jam,  Portuguese Cooking Lina & Sonia, Tea, Cake & Company, Studio Zeezout,  Yara Supermarket, Yakiniku Grill.
Fotografie: Mark Neelemans, Filmmaker:  Oliver Heller,
Muziek: Ieva’s Piano.
 

 

Not the information you were looking for?