26-03-2020

De Brexit is een feit

De overeenkomst heeft een transitie periode tot en met 31 december 2020. Hieronder informeren we u over de gevolgen van de Brexit.
Gedurende deze periode behoudt u de bestaande rechten. Om in Nederland te blijven wonen heeft u   geen verblijfsdocument nodig, alleen een geldig paspoort. Kreeg u in maart of oktober 2019 een tijdelijke verblijfsvergunning van de IND? Omdat er een deal is, heeft u deze tijdelijke verblijfsvergunning niet nodig. U hoeft deze niet te bewaren of terug te sturen naar de IND.  Bent u Brits onderdaan en reist u naar Nederland om hier te wonen na 31 januari 2020 (Brexit), maar vóór 1 januari 2021? Dan zijn de bepalingen van de Herroepingsovereenkomst  van toepassing.
 

Uitnodigingsbrief van de IND

Omdat het verblijfsrecht door de Brexit is veranderd, moet het verblijf na de Brexit geregeld worden. Daarom stuurt de IND een uitnodigingsbrief naar circa 45.000 Britse staatsburgers en hun gezinsleden die correct zijn ingeschreven in de Basisregistratie Personen van hun gemeente. De IND verstuurt de uitnodigingen verspreid over de gehele transitieperiode en daarna tot 1 juli 2021. Het is daarom belangrijk dat persoonsgegevens in de BRP correct zijn.

In deze brief nodigt de IND u uit om een ​​aanvraag voor verblijf na 31 december 2020 in te dienen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een (nieuw) verblijfsdocument. Dit is nodig om na de Brexit in Nederland te blijven wonen, werken en studeren. Hiermee kunt u laten zien dat u in Nederland kan en mag wonen

Not the information you were looking for?