26-03-2020

Een officieel tintje hoort bij een lancering!

Vanwege de maatregelen rondom het corona-virus schuiven we het evenement
De Dag van de Expat/International en tevens officiële opening van het Expat Center Zeeland op naar een later tijdstip. De datum maken we in een volgende nieuwsbrief bekend.  Het evenement zal in het teken van de Internationale medewerker staan.

Warm Welkom

Zeeland kent meerdere sectoren waar internationaal personeel werkzaam is. Denk aan de teelt, het toerisme, de logistiek, de bouwsector, de petrochemische industrie, de techniek en de zorg. Niet alleen worden overplaatsingen binnen multinationals gerealiseerd; ook vele internationale medewerkers worden direct vanuit het buitenland binnengehaald. Ook via de uitzendbranche komen steeds meer arbeidsmigranten onze kant op. Het Expat Center wil een Warm Welkom aanbieden. Dit doen wij samen met aangesloten dienstverleners. Denk hierbij aan het verstrekken van informatie over bijvoorbeeld verzekeringen, belastingadvies, uitleg over het schoolsysteem, huisvesting, taaltraining, hypotheken, notaris en verhuisdiensten. Ook informeren we over sociale behoeften zoals sport en culturele ontdekkingen en vertellen we  de Zeeuwse omgeving te bieden heeft.

Met “De Dag van de Expat/International” willen we laten zien dat internationals zich gemakkelijk kunnen vestigen in Zeeland. En dat onze provincie niet in the middle of no where  ligt. Het is juist een  uitvalsweg naar grote steden zoals Gent, Antwerpen, Brussel. Maar ook Parijs en London zijn dichtbij en goed bereikbaar. Met het aantrekken van internationaal talent willen we Zeeland groot(s) op de kaart zetten!

Not the information you were looking for?