28-10-2020

Een succesvol webinar

De lancering van het International Zeeland Newcomers Center, afgelopen maandag
26 oktober met een webinar, was succesvol! 

Van de 143 aanmeldingen en 40 nationaliteiten, hebben 100 deelnemers aan het programma deelgenomen. Een goede opkomst!

De gespreksleider van het programma was Nynke van der Ploeg, Directeur Toonbeeld. Vanuit Stal 13 in Terneuzen, omgebouwd tot TV studio en met de assistentie van LEF marketing, is het publiek meegenomen om internationaal te linken naar nationaal Nederland en Zeeland.

Greg Shapiro, Comedian, American, Dutchman en bekend van Lübach op zondag,  stak als eerste spreker van wal om Nederland & Zeeland op de kaart te zetten. Op een ludieke manier liet hij zien in welke omgeving je als international terecht komt en hoe integreren in zijn gang gaat. De volgende presentatie werd gegeven door Ingmar van Leerzem, Sr. Account Specialist Manpower. Het Expat Center Zeeland en Manpower als aangesloten partner, starten samen het  programma Spousal Support  t.b.v. de internationale community. Het programma is bedoeld voor partners die met de internationale werknemer zijn meegekomen en hier wonen. Om deze groep kennis te laten maken met de Nederlandse arbeidsmarkt is een programma opgezet om een buitenlands CV en buitenlandse werkervaringen beter op Nederlandse werkmogelijkheden aan te laten sluiten. Robert Vroegindeweij, Directeur Muziekschool Zeeland heeft als laatste spreker het publiek meegenomen in de culturele muziek wereld. Zeeland is een provincie met karakter. Dat geldt ook voor de Zeeuwse cultuur. Muziek & Cultuur betekenen ontmoeting, verbinding en verrassing, overal en voor iedereen. Cultuur draagt bij aan de leefbaarheid en economie van Zeeland en motiveert om hier te wonen, werken of te recreëren. Zo heeft ook Toonbeeld meerdere programma’s voor internationale kinderen en families.

Bij de vragen vanuit het publiek werd o.a. de vraag naar internationalisering t.b.v. scholing gesteld. Ook huisvesting blijft een aandachtspunt. Het programma werd afgesloten met een begroetingsvideo van de 3 Zeeuws-Vlaamse burgemeesters en tevens uitnodiging voor een fysieke meet & greet in de toekomst. De video boodschap werd afgesloten met:  

‘if you have a question, knock on the door of the Expat Center Zeeland’.

We kijken met een goed gevoel terug op het webinar, een mooie start van het platform International Zeeland Newcomers Center.

Not the information you were looking for?