21-02-2024

In het dagelijks leven, maar zeker ook op de werkvloer!

Op sommige plaatsen is de voertaal dan misschien wel Engels, meestal is het toch Nederlands. Voor de veiligheid en een vlotte communicatie met uw collega’s is het dan belangrijk om functioneel Nederlands te spreken (en te schrijven). Maar veel gebruikte vaktermen en de namen van specifieke gereedschappen , materialen en middelen worden weinig aangeboden in de reguliere taaltrajecten. 

Taalschool Zeeland heeft daarom specifieke vaktaaltrajecten per branche opgezet. Zo hebben we deze ontwikkeld voor de branches Zorg en Welzijn, Techniek, Horeca, Schoonmaak, Transport en Logistiek. Uiteraard kunnen we die op verzoek verder uitbreiden. 

Per branche zijn er ca. 300 woorden, maar ook tal van uitdrukkingen, geselecteerd. Daarnaast hebben we ook aandacht voor diverse ‘algemene werknemersvaardigheden’, zoals deze in Nederland gangbaar zijn.  

 Deze complete trajecten worden in een cyclus van 10 lessen (5 weken x 2 lessen) aangeboden.  

Onze cursisten hebben dit als een zeer zinvolle aanvulling op de standaard NT2-cursus (Nederlands voor Anderstaligen) ervaren. Uiteraard bieden we deze standaardcursussen ook nog steeds aan, overdag en ’s-avonds. Van niveau A0 t.e.m. B1, met aandacht voor alle taalvaardigheden: spreken, luisteren, lezen, schrijven en gespreksvoering. Afronding met een certificaat of diploma. 

Wij werken groepsgewijs, dus niet individueel, omdat we de interactie binnen de lessen heel belangrijk vinden. Aansluitend op de fysieke lessen, bieden we ook een e-learning omgeving aan om thuis verder te werken op eigen tempo en wanneer het de cursist uitkomt. 

Voor meer informatie kunt u een vrijblijvende afspraak maken via: 
taalschool@piblw.nl  of 0115 610905. 

 

taalschool zeeland

Not the information you were looking for?