08-03-2022

We are happy to help you!

The Expat Center is your connection to Zeeland. We are happy to help you! Dat is de slogan op onze website www.expatcenterzeeland.com

Binnen de werking van het Expat Center Zeeland hebben we voor de International Community een team in het leven geroepen dat ons ondersteunt bij het bedenken en opzetten van activiteiten voor de Community.  

De initiatieven worden gekoppeld aan informatie, educatie en cultuur. Voor de agenda van 2022  kijken we naar mogelijkheden die onder andere zijn voortgekomen uit een eerste enquête die in 2021 naar internationale werknemers gestuurd is. Hieruit zijn een aantal thema’s naar voren gekomen om een bijdrage aan de integratie van internationals te kunnen organiseren. Een onderdeel hiervan is de samenwerking met Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen. De doelstelling is om internationals verder te binden aan lokale gemeenschappen binnen Zeeuws-Vlaanderen. Ze krijgen de gelegenheid om dieper door te dringen binnen de gemeenschappen en locals die actief zijn te ontmoeten. We willen hen enthousiast maken over de regio. Zo kunnen ze ambassadeurs zijn voor andere internationale werknemers. Deze doelstelling willen we ook Zeeuws- breed benutten. Een verkenning van onze eerste ideeën:

- Walk the Talk: locals ontmoeten internationals en leren al wandelend de taal
- Meet & Greet: innovatieve ontmoeting met gemeenten Hulst, Sluis en Terneuzen
- Bijzondere ontmoetingen: aansluiten bij lokale activiteiten en tradities

De samenwerkingspartners Cargill, Lesgeven in Zeeland, Onbegrensd Zeeuws-Vlaanderen en het Expat Center Zeeland zullen deze agenda verder uitwerken en in de volgende nieuwsbrieven aankondigen.

Not the information you were looking for?